Natuurlijk is het begin van een nieuw jaar alweer begonnen en hebben de meeste van ons alweer stapels met goede voornemens om af te werken. Of dat nu vroeger naar bed gaan is, stoppen met roken of meer tijd voor jezelf creëren, we hebben allemaal weleens een goed voornemen door ons hoofd laten wirrelwarrelen, toch? Natuurlijk hoeft dat naar mijn mening niet bij een jaarwisseling te zijn. Om zo nu en dan ons lichaam weer even een goede schoonmaak beurt te geven zou eerder gebruikelijk moeten zijn. En dan ook nog meer energie en controle over je gewicht erbij krijgen als bonus? Ik zeg doen!

We drinken gemiddeld 3 a 4 koppen thee per dag in Nederland. Dat is nog niet eens zo verbazingwekkend. Maar wat als we de getallen eens opschroeven naar 3.5 miljoen liter thee per jaar, wat we gezamenlijk zomaar even wegdrinken. Helaas vallen daar ook de commerciële theeën onder. Deze hebben niet tot nauwelijks positief effect op het lichaam, en dan heb ik nog niet eens over de milieubelastende bijzaken. En dat terwijl traditionele thee zoveel intenser smaakt, en vele voordelen op onze gezondheid kan hebben. En dan is het niet eens noodzakelijk om altijd maar met je gezondheid bezig te zijn. Gewoon genieten van de heerlijke smaak en de rest gaat vanzelf. Hoe mooi wil je het hebben? Misschien is dit dan ook wel het juiste goede voornemen voor deze jaarwisseling? Meer traditie, minder industrie?

Traditionele thee kent natuurlijk vele soorten, met ieder zijn eigen werking. Vaak is het al voldoende om enkele kopjes kruidenthee per dag toe te voegen aan je gebruikelijke dieet. Typische zwarte en groene thee zijn rijk aan antioxidanten, welke kunnen helpen om het lichaam van schadelijke vrije-radicalen te ontdoen. Maar helpen ook bij het ontgiften van de lever en nieren. Veel kruidenthee soorten hebben daarnaast ook een vocht afdrijvende werking, wat vervolgens weer kan bijdragen om de afvalstoffen versnelt het lichaam uit te bonjouren. Maar ook de stofwisseling krijgt een enorm boost, waardoor de verbranding van voeding soepeler kan verlopen. Zelfs als je niet actief bezig bent. Hoe handig is dat?

En al die fantastische voordelen door maar enkele kopjes thee per dag? Klinkt bijna te mooi om waar te zijn vind je niet? Natuurlijk helpt een goed voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging zeker bij het halen van je persoonlijke doelen.

Dan vraag je je natuurlijk af welke thee je zou kunnen kiezen. Logisch! Mijn persoonlijke favorieten zijn zoethoutwortelgemberwortelvenkelzaadanijszwarte peper en salie. Al deze traditionele en pure thee soorten hebben naast ontgiftende eigenschappen ook veel ingrediënten die passen in een gezonde levensstijl, en voorzien ons lichaam ook tevens van vele vitamines en mineralen. Paardenbloemwortel is daarnaast een absolute aanrader om de leverfuncties mogelijk te verbeteren en werkt daarnaast ook als een natuurlijk afslankmiddel. Maar kan ook helpen bij maagzweren en stimuleert de blaas en nierfuncties.

Dus waarom vervangen we niet die supermarkt thee voor traditionele? Zoveel meer smaak en echte gezondheidsvoordelen die veelal bewezen zijn vanuit vele onderzoeken en traditionele geneeswijzen?

Voor mocht ik je het persoonlijk nog niet hebben gewenst, bij deze alsnog een prachtig en liefdevol nieuwjaar! Proost!

 

Bron: hgvj.nl