Een fles bubbels hoeft niet altijd veel te kosten, zo bewijst Lidl nog maar eens: een fles mousserende wijn van de budgetsupermarkt blijkt namelijk even goed te zijn als peperdure champagne, zo oordeelde de Britse jury tijdens de prestigieuze International Wine & Spirits Competition.

Prijswinnaar 
Benieuwd om welke fles het gaat? Het was de Crémant de Bourgogne Blanc NV van de Lidl die er vandoor ging met de zogenoemde Silver Outstanding-award. Wat dat precies inhoudt? De fles bubbels – die je voor slechts € 6,99 shopt – werd beoordeeld met een score tussen de 86 en 89,9 en blijkt hiermee even goed te zijn als de Veuve Clicquot 2008 Vintage champagne waar je maar liefst € 56,- voor moet neerleggen. 

België
De jury omschreef de budgetvariant als 'droog, maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid'. Eén nadeel: deze prijswinnaar ligt nog niet bij ons in de schappen, maar hopelijk komt hier snel verandering in. Wie een reisje naar onze zuiderburen op de planning heeft staan heeft geluk, hier scoor je de fles namelijk al wel. Dus voor die geluksvogels onder ons betekent dat: inslaan die handel! 

Bron: jan-magazine.nl
Foto: amp.timeinc.net