De pompoen wordt doorgaans vergeten in ons dagelijks menu. Ze worden vaak gezien als decoratie bij bijvoorbeeld Halloween, maar deze fruitsoort (ja, pompoen is een vrucht!) is ook 100% eetbaar en zeker niet onbelangrijk super gezond!

Wat maakt de pompoen gezond?
De pompoen is rijk aan kalium. Dit zorgt voor een goede bloeddruk en een juiste vochtbalans.De binnenkant van de pompoen zit vol vruchtvlees en pitjes die veel vitamines en mineralen bevatten. Een zeer belangrijke voedingsstof binnen de pompoen is bèta-caroteen, een vitamine A die bijdraagt  aan je zicht en immuunsysteem. De ware kracht ligt bij de pompoenpitjes, aangezien deze rijk zijn aan magnesium, zink, eiwitten en potassium.

Pompoenen bevatten relatief veel vezels en weinig calorieën, waardoor ze een gezonde toevoeging kunnen zijn aan je voedingspatroon wanneer je graag wilt afvallen.

Pompoen kan je helpen bij verlaging van cholesterol en glucose, bijdragen aan een goede darmwerking, een goed gezichtsvermogen en een mooie huid. Ook vermindert pompoen de risico’s op bepaalde soorten kanker zoals borst- en longkanker en helpt het bij verkoudheid, darmwormen en darmparasieten. Tot slot helpt pompoen je bij het gezond houden van je immuunsysteem.

Dus waar wacht je nog op? Hoe klinkt bijvoorbeeld een heerlijke herfstige pompoensoep?

Bron: www.gezond10.nl www.start-gezond.nl