Hier loopt het water toch van in je mond! Deze heerlijke, zoete en satisfying red velvet cake wordt jouw showstopper tijdens de feestdagen met familie en/of vrienden.

De cake is voor ongeveer 10 tot 12 personen (8 als je slim bent, en een flinke punt voor jezelf apart houdt!). Hieronder vind je alle ingrediënten en helemaal onderaan, het filmpje om je te begeleiden tijdens het bereiden. Makkelijker wordt het niet!

Haal je schort uit het stof, zet je tablet of telefoon klaar (tip: als je doorzichtige folie om je tablet of telefoon wikkelt, kun je gewoon scrollen/pauzeren zonder dat je scherm vies wordt!) en start baking!

Benodigheden
Beslag
310g bloem
16g cacao poeder
5g baking soda of wijnsteenzuurbakpoeder
5g zout
113 g  boter (op kamertemperatuur)
300g suiker
2 eieren
220g olie (cocos olie of zonnebloemolie)
5ml witte azijn
10g vanille extract
240g karnemelk (op kamertemperatuur)
30g rode kleurstof

Topping
500g roomkaas (op kamertemperatuur)
300g crême fraîche
5g vanille extract
156g poedersuiker