Heerlijke stukken chocola met een mix van noten en bessen. Een geheid succes op zondag tijdens de koffie of lekker snacken op de bank met filmpje.

Benodigheden:

  • bakpapier
  • bord of snijplank
  • 2 pannetjes

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao, het liefst 85%)
  • 35 gram ongezouten hazelnoten
  • 35 gram ongezouten amandelen
  • 10 gram goji bessen,
  • 10 gram cranberry’s
  • 10 gram rozijnen

Hak de noten in grove stukjes en meng deze met de bessen en rozijnen.

Smelt de pure chocola au bain-marie. Dit doe je door een klein pannetje boven een grote pan met koken water te hangen. Zorg ervoor dat het kleine pannetje het water niet raakt anders gaat het niet goed. Je kunt nu al roeren de chocolade laten smelten.

Wanneer al het chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je het mengsel van de noten, bessen en rozijnen toe aan de chocolade. Roer dit even goed door.

Leg vervolgens een stuk bakpapier op een bord of grote snijplank en giet hier het mengsel overheen. Strijk het zo nodig een beetje uit met de achterkant van een lepel.

Leg het geheel ongeveer anderhalf uur in de koelkast om uit te harden. Hierna kun je de chocolade in stukken breken en serveren!

Je kunt er voor de variatie ook een wat geraspte kokos overheen strooien voordat ze de koelkast in gaan.

Enjoy!