Ook zo verslaafd aan pizza? En zou je er het liefst de dag mee willen beginnen? Dan hebben wij voor jou de oplossing: de ontbijtpizza. Lees snel verder!

Benodigheden
Voor de bodem
3,5 g gist
120 ml warm water
mespunt suiker
1 el olijfolie
mespunt zout
170 g bloem

Voor de Griekse yoghurt
120 g Griekse yoghurt
mespunt knoflookpoeder
mespunt  cayennepeper
mespunt selderiezout
2 el olijfolie

Voor de toppings
110 g edamame
6 gesneden asperges
4 plakken parmaham, in kleine stukjes gesneden
20 g Parmezaanse kaas in dunne plakken of geraspt
2 eidooiers

Extra
olijfolie
(gietijzeren) pan 23 cm


Bereiding
Begin met het maken van het deeg. Doe het water, de gist en de suiker in een kom en mix het tot een glad geheel. Laat het daarna 5 minuten rusten in de kom, zodat de gist kan activeren.

Voeg na 5 minuten de bloem, het zout en de olijfolie toe. Kneed het geheel tot het deeg niet meer plakt.

Neem een kom en vet deze licht in met plantaardige olie. Leg het deeg in de kom en dek het af met plastic folie. Laat het deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.

Ondertussen kun je alle ingrediënten die bij de yoghurt horen mixen en tijdelijk in de koelkast zetten.

Wanneer het uur voorbij is kun je de oven voorverwarmen tot 230 graden , terwijl de gietijzeren pan erin staat.

Bedek je keukenblad met een beetje bloem. Deel dan het deeg in twee gelijke delen. Gebruik een keukenroller om de twee helften  uit te rollen tot ongeveer dezelfde grote als je pan. Wanneer je oven op temperatuur is kun je de pan uit de oven nemen. Vet de pan in met 1,5 el olijfolie.

Leg het deeg in de pan, verspreid de helft van de Griekse yoghurt erover en voeg de helft van de asperges , edamame, ham en kaas toe. De andere helft is voor de tweede pizza.

Bak de pizza voor ongeveer 15 minuten in de oven. Scheidt het eigeel en van het eiwit. Neem de pizza uit de oven en leg de eidooier midden op de pizza. Bak de pizza nog 3 minuten.

Je pizza is nu helemaal klaar. Je kunt de eerste al eten terwijl de tweede in de oven ligt.