Uit onderzoek is gebleken dat er een logische verklaring is voor het gegeven dat veel mensen chagrijnig worden als ze honger hebben, een fenomeen dat ook wel bekend staat als 'hangry' zijn. 

Glucose
In een onderzoek naar het verband tussen een laag glucoseniveau in het bloed en agressie tussen getrouwde stellen wordt beschreven hoe belangrijk glucose is voor je hersenen. Wanneer je glucose binnenkrijgt, wordt hier energie uit gegenereerd zodat alle processen die in je hersenen plaatsvinden goed kunnen verlopen. Zo is er ook energie nodig om jezelf te kunnen beheersen. Op het moment dat je een tijd niet eet, daalt je glucoseniveau en is er minder energie beschikbaar.

Zelfbeheersing
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wanneer het glucoseniveau in je bloed laag is, mensen meer moeite hebben hun aandacht vast te houden, hun emoties te reguleren en agressieve impulsen te negeren. Lees: je bent sneller geïrriteerd en schiet eerder uit je slof. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat een laag glucoseniveau het risico op gewelddadig crimineel gedrag kan verhogen. Ook uit deze specifieke studie blijkt: hoe lager het glucoseniveau, hoe agressiever partners zich tegenover elkaar opstellen.

Dus, de truc: zorg dat je gedurende de dag voldoende eet zodat je glucosespiegel op peil blijft. Je omgeving zal je dankbaar zijn! 

Bron: jan-magazine.nl