Heb jij ook last van een ernstige middagdip, zo rond een uur of drie? Het lijkt wel alsof niemand immuun is voor de middagsleur, zelfs niet als je super gezond eet. De reden waarom je standaard rond theetijd inkakt, heeft te maken met het feit dat je lichaam zijn energiebronnen uitput om je lunch te verteren. Ook slaat je vermoeidheid meestal rond drieën 's middags in, aangezien je door je ochtendkick heen bent tegen die tijd. Gelukkig zijn er een aantal foods die je kunt nuttigen om te voorkomen dat jij met je hoofd op je toetsenbord belandt. Lees je mee?
 
Matcha latte
Je eerste optie zou misschien koffie zijn, maar gelukkig zijn er ook opties met minder cafeïne die minstens zo effectief zijn. Zo kan een matcha latte je een enorme energieboost geven. Er zit namelijk een lage dosering cafeïne in, maar ook een ander bestandsdeel, L-theanine, wat je helpt om te focussen.
  
Pure chocolade
Heb je moeite om de dag energiek door te komen? Neem dan een of twee blokjes pure chocolade. Je kunt het beste kiezen voor de variant met 88% cacao: deze chocolade bevat de meeste anti-oxidanten en de minste suikers. Cacao staat erom bekend dat het je humeur kan verbeteren en bevat daarnaast ook een heel klein beetje cafeïne, waardoor je meer energie krijgt. En het is ook nog eens een verantwoorde keuze!
  
Gember
Ook gember kan je een flinke oppepper geven. Het opent namelijk je holtes en stimuleert je bloedsomloop. Zelfs een kleine hoeveelheid kan je daarom al een boost geven. Daarnaast is gember ook ontstekingsremmend, wat heel handig kan zijn als je niet vooruit te branden bent. Dit komt vaak namelijk door stress of een slaaptekort, wat ervoor kan zorgen dat je last krijgt van irritaties en ontstekingen. En laat gember daar nu de perfecte oplossing voor zijn. Tip: rasp wat verse gember en doe dit in een glas water, dat is minder sterk dan wanneer je gember los eet. 
 
Kokoswater
Oververmoeidheid kan worden veroorzaakt door uitdroging. Een goede oplossing voor uitdroging? Kokoswater. Kokoswater bevat namelijk veel kalium – 350 milliliter kokoswater bevat meer kalium dan een gemiddelde banaan – waardoor je snel weer energie krijgt. Kokosnootje, iemand? 
 
Citrusvruchten
Citrusvruchten zijn perfect voor het creëren van een powerboost als je er even doorheen zit. Je kunt een sinaasappel eten in de douche, versgeperst sinaasappelsap maken of wat versgeperst citroensap mengen met heet water voor een instant energiekick. 
 
Appel met amandelen
Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar als je een oppepper nodig hebt is een appeltje met wat losse amandelen die ideale go-to snack! De appel voorziet je namelijk van natuurlijke suikers, terwijl de amandelen de vezels bevatten die ervoor zorgen dat je de energie van de suikers ook behoudt. Daarnaast bevatten amandelen ook veel eiwitten en magnesium, een mineraal die helpt bij het boosten van je cellen.
 
Selderij met amandelboter
Een andere handige go-to snack: selderij met amandelboter. Niet alleen is het contrast tussen de structuur van de knapperige selderij en de zachte amandelboter heel fijn, het helpt je ook nog eens om alerter te worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kauwen bepaalde gedeelten van je hersenen activeert die geassocieerd worden met alertheid. Stukje selderij, any one?
 
Een hardgekookt ei en bosbessen
Opnieuw een vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar daarom niet minder effectief: een hardgekookt eitje en wat bosbessen. De bessen bevatten veel koolhydraten, welke je lichaam omzet in energie, maar ook veel vezels. De vezels helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Daarnaast helpen de eiwitten uit het eitje voorkomen dat je een uur na het snacken weer instort. 

Bron: womenshealthmag.nl