Morgen 1 april gaat de officiële Vegan Challenge weer van start. Tijdens dit programma eten ongeveer 20.000 Nederlanders 30 dagen lang geen vlees, vis, zuivel, eieren, gelatine of andere dierlijke producten. Moeilijk? Nee, het is meer dan goed te doen. Maar waarom zou je deze uitdaging eigenlijk aangaan?
    
Dat plantaardig eten allang niets meer te maken heeft met geitenwollensokken, is wel duidelijk. Als je alleen al kijkt in de boeken van bijvoorbeeld Lisa Goes Vegan en The Green Happiness zie je wat we bedoelen.
   
De vegan lifestyle brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo is het niet alleen beter voor de dieren en het dierenwelzijn, maar wist je bijvoorbeeld ook dat minder dierlijke producten eten bijdraagt aan een beter klimaat? En dat het heel veel goeds doet voor je gezondheid?
  
‘Maar wat eet je dan wél?’
Als je gewend bent veel vlees, vis, zuivel en/of eieren te eten, zal een Vegan Challenge met recht een uitdaging voor je zijn. Maar stiekem is het hele idee daar ook eigenlijk voor bedoeld: je leert creatiever en bewuster met eten omgaan en door alle tips, tricks en recepten die je voorgeschoteld krijgt merk je vanzelf dat een plantaardige levensstijl niet alleen op een droog blaadje sla kauwen is, maar dat je gewoon die dikke vette burgerchocoladepudding en Hollandse pot kan blijven eten!
  
‘Maar wat nou als ik halverwege al faal?’
Kan gebeuren! Maar wees vooral niet van tevoren al bang dat het misschien niet lukt. Als je aan deze Challenge begint doe je in ieder geval al je best, toch? Deze maand is bedoeld om je een flinke stap op weg te helpen. Het inspireert jou met lekkere recepten, geeft je informatie over voedingsstoffen en helpt je een handje als je het even niet meer weet. En als je onverhoopt toch opeens in de ochtend met je ogen half dicht het verdwaalde stukje kaas opeet dat per ongeluk nog in de koelkast lag, zal niemand boos op je worden. Het is een uitdaging, geen moetje.
  
‘Waar kan ik me aanmelden?’
Via de website van de Vegan Challenge kun je je inschrijven en ontvang je direct alle info die je nodig hebt. Easy as that. En oh ja, meedoen is ook nog eens gratis. Om je een beetje voor te bereiden op aanstaande zaterdag kun je alvast deze heerlijke raw vegan avocadotaart maken. Of deze lekkere soep. Of deze walnoot-perzik salade. Wat jij wilt. Het is jouw feestje!

Bron: womenshealthmag.nl