Kortgeleden was HollandsStijl bij Van Dijk Optiek in Julianadorp. Dit mooie bedrijf zit als sinds 1992 gevestigd in winkelcentrum Dorperweerth. Wij interviewde Ricardo Hertzberger, eigenaar en opticien bij van Dijk optiek.

Wie werken er allemaal bij van Dijk Optiek?
Naast mijzelf hebben wij 5 werknemers in dienst; Elisa Schoorl, Herma Reinderman, Martijn Glasbergen, Jeanet Berbee & Cynthia Hertzberger.

Hoe ben je in de optiekwereld terecht gekomen?
Pfff…dat is lang geleden. Ik kwam destijds uit dienst, was op zoek naar werk en kwam in een speciaal traject terecht. Eerst heb ik 8 maanden in de bouw gewerkt en daarna ben ik doorgestroomd deze richting op. Ik werd uitgenodigd door Halle opticiens (een van de eerste opticiens in Den Helder) en daar werd ik aangenomen. Een jaar later heb ik de opleiding tot opticien gedaan en nu ben ik hier.

Als je jouw vak als opticien zou moeten promoten, hoe zou je dat doen?
Het is een heel divers vak, je bent technisch bezig, je bent bezig met mode, veel met mensen in de weer. Het is een erg leuk én divers vak.

Je draagt zelf ook een bril. Welk merk draag je en waarom?
Ik heb 3 verschillende brillen. Ik draag nu een Dutz, dat zijn vaak modieuze modellen. Ik heb ook een Monoqool, dat is een fijne lichte bril en de laatste is een Tree en is gemaakt van hout. Ik vind het belangrijk dat een bril bij me past en fijn dragend is.

Voor welke klant is van Dijk optiek?
Van Dijk Optiek is voor iedereen. Wij leveren vanuit elk prijssegment en alles is mogelijk bij ons.

Waar ben je het meest trots op als je terug kijkt op de afgelopen jaren?
Hoe we ons op de markt hebben ontwikkeld en hoe we ons hebben gespecialiseerd in de laatste jaren. ‘En hoe we ons in deze tijd staande hebben gehouden met ons team!’, voegt collega Elisa er nog even aan toe.

Kunnen we nog leuke dingen verwachten in de nabije toekomst?
Nou we hebben sinds kort een orthoptist in dienst. Deze dame heeft 20 jaar klinische ervaring en door haar kunnen we nu nog een groter publiek helpen. Bijvoorbeeld niet iedereen in een brillenzaak mag druppelen, hiervoor moeten mensen dus voor naar het ziekenhuis (waar vaak lange wachttijden zijn). Nu kan dit dus gewoon bij ons in de winkel en hierdoor gaat het traject voor de klant een stuk sneller.

Wat doe je graag naast je werk?
Ik lees graag, golfen en zelfontwikkeling.

Het laatste boek dat je gelezen hebt?
Vuur en as van Sabaa Tahir.

Waar mogen we jou voor wakker maken?
Nou het liefst nergens voor eigenlijk! Laat mij maar lekker doorslapen.

Duiken met haaien, bungeejumpen of sky-diven?
Ricardo: Uhm. Duiken dan.
HollandsStijl: Duiken met haaien wordt het dan hé!
Ricardo: Oh…met haaien?! Nou ja…onder begeleiding wel..

Als je iets zou kunnen veranderen in de wereld van vandaag, wat zou dat zijn?
Hongersnood.

Heb jij nog een nieuwe bril nodig? Dan raden wij jou aan om een te gaan kijken bij Van Dijk Optiek in Julianadorp! En ga je heen in de maand december dan kun je ook nog eens gebruik maken van de leesbril actie. Tijdens deze donkere dagen krijg je namelijk een complete leesbril inclusief ontspiegeling en hardingslaag voor maar € 89.

Auteur: C. Kloof, HollandsStijl