Gember is één van meest genuttigde specerijen ter wereld. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant en heeft een vrij sterke smaak.

Behalve dat gember heerlijk is in meerdere gerechten uit verschillende culturen heeft het een bijzondere werking op onze gesteldheid.

De belangrijkste bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Deze 3 bouwstoffen maken gember een hele krachtige antioxidant. Het is niet alleen goed voor het immuunsysteem maar schijnt ook migraine aanvallen te verlichten.

Gember ontgift en reinigt je lichaam en het helpt bij huidirritaties en spierpijn. Het zorgt voor een snellere stofwisseling, dus mocht je wat kilo’s kwijt willen dan kan deze specerij je erbij ondersteunen.
Twee van de drie belangrijkste bouwstoffen; gingerol en shogaol, werken ook nog eens ontstekingsremmend bij acute en chronische ontstekingen.

Dit zijn nog maar een paar van de positieve eigenschappen van gember. Voor ons al genoeg om gember zeker meer toe te voegen aan de dagelijkse inname.

Bij maagzuur kun je gember beter vermijden en ben je zwanger of gebruik je medicatie? Raadpleeg dan even je huisarts.

Wil je gember zelf ook eens proberen? Start dan eens met een lekkere gemberthee! Snij een paar dunne plakjes van de wortel af, doe ze in een theeglas en overgiet ze met gekookt water. Een schijfje citroen & theelepel honing maken het geheel helemaal af.