Een egale huid zonder onzuiverheden; Het klinkt als een droom. Iedereen heeft een ander huidtype en huidproblemen zijn verschillend voor ieder persoon. Veel water drinken (ongeveer 1 ½ liter per dag is al één stap in de goede richting. Hieronder hebben wij een paar eenvoudige manieren voor jullie uitgezocht waarmee je naar een mooie huid toe kan werken.

Dagelijks reinigen
Reinig 's ochtends en 's avonds met producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Was de viezigheid weg, sta op met een schone huid en ga slapen met een fris gezicht.
Iemand met een normaal huidtype komt weg met basic producten terwijl iemand met een droge of vette huid speciale reinigers nodig heeft. Laat je hiervoor adviseren bij een specialist. Droog je huid in ieder geval niet uit met tonics en andere producten waar veel alcohol in zit. 

Scrubben
Scrub maximaal één keer per week om die mooie glans op je gezicht te krijgen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en straalt je huid meer. Gebruik liever een aparte gezichtsscrub en niet een die je voor je lichaam gebruikt. Een scrub voor het lichaam is meestal te grof voor de dunnere en gevoelige huid van het gezicht. Neem meteen je lippen mee voor kissable lips. 

Blijf van je gezicht af
De meest simpele tip is om gewoon van je gezicht af te blijven. Ook al was je je handen 25 keer op een dag. Op je vingers zitten bacteriën en die bacteriën zorgen voor nieuwe puistjes. Niet iedereen is hier gevoelig voor, maar alle beetjes helpen. Raak je gezicht gedurende dag dus zo min mogelijk aan.

Kwasten wassen
Gebruik je make-up? Dan is het belangrijk om je kwasten een per week te wassen. Kwasten zijn namelijk een grote bron van bacteriën die je vervolgens op je huid aanbrengt. Vooral degenen die foundation, poeder en concealer met een penseel aanbrengen. Het wassen kost niet veel tijd en je kan hier gewoon babyshampoo voor gebruiken!

SPF
Het is een kleine moeite, maar wel een heel proces: SPF. Bescherm je huid - het liefst ook in de winter - met een zonnebrand voor het gezicht. Vooral op een blanke huid zie je snel de gevolgen van zonbeschadiging. Door een SPF aan te brengen zie je niet direct verschil, maar op de lange termijn is je huid jou dankbaar.

Crème
Verzorg de huid met een verzorgende crème. Voor 's ochtends is een lichte crème geschikt en 's nachts kan de huid wel een iets rijkere crème gebruiken. Door je gezicht te hydrateren blijft het vochtgehalte beter op peil en ziet je huid er beter uit dan wanneer je geen crème gebruikt. Wat fijn is aan dagverzorging is dat het de huid voedt of matteert, afhankelijk van wat je gebruikt. 

Serum en olie
Degenen die 's avonds tijd en zin hebben in een extra stap: serum of olie is een goede trick om 's ochtends wakker te worden met een mooie gehydrateerde huid. Er zijn verschillende serums en oliën voor het gezicht te koop, maar houd wel rekening met het prijskaartje. Het is duurder dan de gemiddelde reiniger of crème.

Op naar een mooie huid!
 


 

Bron: cosmopolitan, girlscene