Wat betekenen al die vlaggen op het strand?

Er kunnen veel soorten ongelukken gebeuren doordat mensen de waarschuwingsvlaggen negeren. Een goed voorbeeld daarvan is. Dat veel mensen zonder zeezwemdiploma gaan zwemmen als de gele vlag gehesen is. Het grootste en meest gebeurde ongeluk is en blijft waarschijnlijk het zogenoemde Vloedzwemmen. Vloedzwemmen houd in dat mensen tijdens vloed gaan zwemmen.

Aan het strand zijn vlaggen te zien dit zijn waarschuwingsvlaggen. Er zijn verschillende kleuren met verschillende betekenissen. Dit zijn die betekenissen. De groene vlag : Betekent dat zwemmen toegestaan is.

  • De gele vlag: Betekent dat zwemmen gevaarlijk is. (alleen zwemmen met zeezwemdiploma.)
  • De rode vlag: Betekent dat zwemmen verboden is.
  • De rode vlag met een blauw vierkant: Betekent dat drijvende voorwerpen verboden zijn.
  • De witte vlag met een ? of een kind erop: Betekent dat er een kind vermist is.

Je zal wel denken wat doet de strandbrigade hier aan. De strandbrigade vaart elke 10 minuten langs de kust op veel bezochte stranden. Maar dit doen ze alleen in het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen doen ze dit maar een keer in het uur. Als je toch in nood raakt schiet dan een signaalkogel de lucht in. Als je geen signaalkogel hebt probeer dan zo dicht mogelijk bij de kust te blijven. Uit onderzoek blijkt dat er per jaar 100 mensen minder zich aan de wilde zee wagen, Dit komt mede dankzij de vlaggen.