Meestal is je buik 's ochtends op z’n platst. Dit is voor de meeste mensen heerlijk wakker worden, maar het kan ook gebeuren dat je wakker wordt met een opgezette balonbuik. De oorzaak kan van alles zijn; voor vrouwen misschien die tijd van de maand, je hebt te weinig gedronken of iets gegeten dat extra gasvorming triggert. Het goede nieuws is dat er ook foods zijn die je buik weer rustig kunnen krijgen.
   
Zet deze producten op het menu om te voorkomen dat je buik morgen net iets te opgeblazen is!
   
Bananen
Deze gele vrienden geven ons niet alleen een fijne energiekick voor het sporten, ze zitten ook vol kalium. Dit mineraal reguleert ook de hoeveelheid zout in je lichaam, waardoor het een opgezette buik tegen kan gaan.
   
Knoflook
Een opvallende in dit rijtje, want in combinatie met andere foods - zeker producten met veel zout - kan knoflook juist een opgeblazen gevoel veroorzaken, net als ui en prei. Maar op zichzelf staand is knoflook een goede keuze om van het teveel aan gas in je buik af te komen.
   
(Water)Meloen
Laat je niet neppen door de zoete smaak van dit zomerfruit, want meloenen bestaan voor ruim 90 procent uit water. Een gebrek aan vocht is een grote trigger voor een opgezette buik, dus het eten van dit waterrijke fruit kan helpen om het opgeblazen gevoel in je buik te verminderen. Komkommer geeft hetzelfde effect.
Daarnaast zijn (water)meloenen natuurlijke diuretica, waardoor overtollig water en zout zo snel mogelijk uit je lichaam wordt geplast. 


Bron:womenshealthmag.nl