Jammer genoeg helpt tandenpoetsen alleen, niet tegen het verkleuren van je tanden. Vooral de mensen die graag koffie, thee of rode wijn drinken hebben meer kans op verkleuring van hun gebit. En laten we vooral de rokers niet vergeten.

Tanden bleken is tegenwoordig geen onbekend fenomeen meer. Je tanden zien er vaak prachtig uit na een behandeling alleen de bijwerkingen zijn wat minder. Het kan irritatie van je tandvlees veroorzaken en daarnaast wordt het glazuur van je tanden beschadigd, waardoor je tanden gevoelig worden voor warm en koud eten.

We hebben voor jullie gezocht om te kijken of dit niet ook op een andere (veilige) manier kan. En dat is gelukt! Hieronder zie je hoe.

  • 3 tl baking soda
  • 2 tl-citroensap
  • wattenstaafje /wattenschijfje
  • glas water

Meng de baking soda* met het sap van de citroen en roer het even goed door. Met een wattenstaafje of schijfje breng je het mengel aan op je tanden. Laat dit ongeveer 30 seconden (niet te lang anders beschadigt het je glazuur) zitten en spoel je mond met water. Hierna nog even goed je tandenpoetsen.

Het zal misschien niet voor iedereen werken, maar in dit geval kunnen we zeggen; baat het niet dan schaadt het niet.

*Baking soda is een Amerikaans product en is vaak te verkrijgen bij buitenlandse Toko’s. Geen toko in de buurt? Probeer het dan eens bij de drogist onder de naam zuiveringszout.