Wist jij dat je een avocado niet alleen kunt gebruiken door de guacamole of in een salade? Gebruik hem eens voor een gezichtsmasker!

Een avocado is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid als je hem eet, ook voor je huid en haar kun je hem ook optimaal gebruiken. Avocado’s zitten namelijk vol vetzuren en vitaminen die de huid hydrateren en vochtig houden, waardoor je geen last meer hebt van een droge schilferige huid. Ook heeft de avocado het anti-age effect, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.
    
Je kunt het masker voor vrijwel elk huidtype gebruiken, maar mocht je allergisch zijn voor bepaalde stoffen of een gevoelige huid hebben, doe dan altijd voorzichtig met het uitproberen van een nieuw gezichtsmasker. 

Je hebt maar 3 simpele ingrediënten nodig, waarvan de avocado er al één is. 
Succes!
  

Ingrediënten
een halve avocado
1 el droge havermout
1 el honing

          
Bereiding
Zet een pannetje op laag vuur met een laagje water zodat je hierin de honing kunt verwarmen. Je kunt de pot of plastic hier gewoon in leggen zodat de honing lekker vloeibaar wordt. Prak de avocado in een kom en voeg de havermout en honing er aan toe. Even goed doorroeren en breng dan het mengsel aan op een schone huid. Laat dit ongeveer 15 minuten zitten. Verwijder het masker met warm water en een washand en geniet van heerlijk zachte huidje.