De pubertijd brengt verschillende ontwikkelingen met zich mee. Vriendinnen die komen en gaan, je liefdesleven die continue verandert en niet te vergeten je lichaam! Je hormonen slaan op hol en dit heeft op verschillende manieren invloed op je lichaam. 

Een bekend verschijnsel waar veel pubers mee dealen is acne. Je probeert van alles en nog wat om dit te verbergen, maar vooral er vanaf te komen. De lagen foundations, crèmmetjes, pilletjes en ga zo maar door. Er is uiteindelijk overal een oplossing voor! Maar daarna zit je nog opgescheept met die vervelende littekens die je er voortdurend aan herinneren. 

Geef de hoop niet op, want littekens van acne hoeven niet blijvend te zijn. Er zijn verschillende manieren om de littekens te verminderen en gewoon met middeltjes die we allemaal in huis hebben! 

Citroensap
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is citroensap en een kopje water. Je mengt het water en citroensap, brengt dit aan op de huid en laat het drie tot vier minuten zitten. Deze methode kun je dagelijks gebruiken en zorgt ervoor dat je de dode huid verwijderd en het stimuleert de groei van je nieuwe huid.

Honing 
Het is niet alleen lekker, maar heeft ook nog eens een ontsmettende werking. Je kunt het gebruiken voor je littekens, maar ook bij acne zelf. Het maakt je huid zacht en verminderd roodheid en overige irritaties aan je huid. Je kunt honing alleen gebruiken of het mengen met yoghurt, laat dit zo’n 15 – 20 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw water.

Baking Soda 
Ook wel bekend als zuiveringszout. Door dit te mengen met water creëer je een soort pasta, breng dit aan zoals je elk masker aanbrengt en laat het even zitten. Het verwijderd niet alleen dode huidcellen, maar je zult zien dat ook de littekens vervagen. 

Aloë Vera 
Dit product kun je niet meer missen in huis! Aloë Vera is in verschillende vormen te verkrijgen, maar het beste is om gebruik te maken van de originele Aloë Vera plant. Zodra je een stuk van de plant afbreekt, komt er een soort gel uit. De gel smeer je op de plekken waar de littekens zich bevinden en laat je 30 minuten intrekken. Was dit vervolgens af met lauw water. Doe dit dagelijks en het resultaat zal je verbazen. 

IJsblokjes
Hoe simpel is dit? Het enige wat je hierbij nodig hebt is een ijsblokje. Deze methode werkt het best bij nieuwe of geïrriteerde littekens. IJs vermindert namelijk de zwelling en trekt de bloedvaten samen. Wikkel een ijsblokje in een stukje keukenpapier of een theedoek en wrijf hiermee over de geïrriteerde plekken voor zo’n 10 – 15 minuten. Dit is een methode die je dagelijks kunt gebruiken. Het verminderd niet alleen de littekens, maar maakt ook je poriën minder zichtbaar.