Amandelen zijn één van de gezondste en lekkerste noten. Ze zitten vol met eiwitten en proteïnen, en zijn ook een bron van mineralen zoals zink, ijzer en magnesium. Ze staan al een aantal jaar bekend onder de naam ‘superfood’, maar eigenlijk zijn ze dat al eeuwen lang.

Amandelmelk wordt daarom in de wereld van alternatieve geneeswijzen vaak voorgeschreven als een geneeskrachtige drank. Zo helpt het bijvoorbeeld bij het verbeteren van de hersenfuncties en reguleert het de bloedspiegel. Na herstel van een operatie helpen de antioxidanten om sneller te herstellen en ondersteunt het de ontwikkeling bij opgroeiende kinderen.

Amandelmelk is een gezond en lekker alternatief voor de gewone melk van de koe. Tegenwoordig is amandelmelk in elke supermarkt te verkrijgen tegen een betaalbare prijs. Sommige merken hebben suiker toegevoegd terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is bij amandelmelk, dus kijk altijd even naar de ingrediënten.

And last but not least; voor de keukenprinsjes en prinsessen onder ons hebben we een recept om thuis zelf amandelmelk te gaan maken. En het is nog gemakkelijk ook!

 

Home-made Amandelmelk

Benodigheden
3 koppen bronwater
1 kop rauwe amandelen
Schaal met water

Bereiden
De amandelen in de schaal met water en zet deze een nacht op het aanrecht zodat ze kunnen wellen. Giet de amandelen de volgende dag af en doe ze in de blender. Hier giet je de 3 koppen bronwater bij en dan mix je het totdat het geheel een egaal is geworden. Zeef de inhoud van de blender en je hebt binnen no-time een heerlijke amandelmelk gemaakt. Voor wat extra 'flavour' kun je er ook nog een halve theelepel kaneel, anijs of vanille extract doorheen mixen.