Vanwege zijn "uniciteit" verdient de truffel veel meer respect dan dat hij tegenwoordig krijgt. De truffel behoort tot de groep "schaarse" producten en is daardoor aan enorme prijs fluctuaties onderhevig.

Vrijwel elk systeem van het lichaam wordt positief beïnvloed door een massage, direct of indirect. wordt indirect beïnvloed door een massage. Verbeterde circulatie van bloed brengt zuurstof en voedingsstoffen naar de botten. Stijfheid en pijn kan worden verminderd. Als de spieren zachter en flexibeler worden dan neemt je vermogen tot soepel bewegen toe.

Sommige massage bewegingen ontspannen en rekken de spieren, verminderen de spierspanning en kramp. Massage maakt ook de spieren meer flexibel door deze vermindering van spierspanning. Spieren die vermoeid zijn door sport worden sneller hersteld door massage.

Het zenuwstelsel: Kalmerende massage kan verlichting bieden bij prikkelbaarheid en stress gerelateerde aandoeningen zoals slapeloosheid en spanningshoofdpijn. Als massage wordt ingezet om de energiestroom te stimuleren, kan massage vermoeidheid en lethargie verlichten.

Naarmate je meer ontspant tijdens een massage, wordt de ademhaling trager en dieper. Hiermee wordt het circulatie systeem via de longen efficiënter.