Voor veel mensen is de granaatappel een onbekende vrucht, maar wij weten zeker dat je na deze informatie gauw kennis zal gaan maken met deze geweldige vrucht.

De granaatappel komt oorspronkelijk uit Perzië en staat al eeuwen bekend als symbool van geluk, vruchtbaarheid en gezondheid. De stoffen in de pitjes van de vrucht beschermen en herstellen je huid aan het oppervlak en in de diepere huidlagen.

Stoffen in de granaatappel verlengen de levensduur van fibroblasten. Dit zijn  cellen die elastische eiwitten en collageen produceren, en deze houden je huid elastisch en egaal.

Ontstekingen en water te kort zijn nog 2 dingen waar de huid absoluut niet blij van wordt. Ook hier is de granaatappel weer een redder in nood. In de pitjes zit een olie die helpt je hydratatie op peil te houden. Daarnaast zitten ze vol met krachtige antioxidanten die helpen de huid te herstellen.

Als het grootste orgaan dat we hebben, mogen we deze af en toe best eens verwennen. Maak jezelf en je huid blij met de granaatappel.