Begin 2010 besloten Sandra Peet (ex-Skihut) en Lieke van den Berg (ex-Aphrodisiac Sport) de handen ineen te slaan om een nieuw merk in het leven te roepen. Een sportswear merk voor dames, krachtig en vernieuwend, maar tóch commercieel. Winter 2011 is het zo ver; dan vindt de lancering plaats van Goldbergh, een nieuw begrip in wintersport glamourland.

Met recht kunnen we zeggen dat Sandra Peet, ex-eigenaresse van de Skihut en eigenaresse van GlamourSports, als geen ander weet wat er speelt in de markt. Hetzelfde geldt voor Lieke van den Berg, designer van het stijlvolle Aphrodisiac Sport en meer recentelijk ontwerpster bij Stonefashion. Ruim een jaar geleden besloten Lieke en Sandra hun passie te volgen en een wintersportlijn te creëren. Goldbergh was geboren! Een gouden combinatie, bleek al snel. Goldbergh kende een succesvolle lancering met meer dan 80 verkooppunten in het eerste seizoen!

The Goldbergh Standard
"The Goldbergh Standard", luidt de kraakheldere pay-off van Goldbergh. Een knipoog naar een historisch monetair verhaal, maar veel belangrijker; een perfecte omschrijving van de huisstijl van het merk.

De collectie is modieus en straalt klasse uit, maar is bovenal vernieuwend. "Rijk detailgebruik" is een veelgehoorde uitspraak van merken, maar in het geval van Goldbergh is daar geen woord van gelogen.

Lieke: "Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Ik kijk wat zich afspeelt op straat, maar ga volledig uit van mezelf. Ik stel me voor wat de moderne wintersporter in de kast wil hebben hangen. Van functionele kleding tot trendy accessoires en lekkere dikke vesten.

Daar heb ik de collectie op gebaseerd, uiteraard in samenspraak met Sandra, die als geen ander weet waar de behoefte van de consument ligt." De compacte collectie bestaat voornamelijk uit jacks, broeken en pully´s. Het geheel is tweeledig; enerzijds clean en stijlvol, anderzijds bevat de collectie prachtige eyecatchers die een stempel drukken op het merk. Handgebreide truien met bontkraag, gouden skipullies en trendy Rennhosen maken hun entree. Een nieuwe standaard in het midden/hoogsegment: The Goldbergh Standard.

Joining forces
Recentelijk is Goldbergh een samenwerking aangegaan met Stonefashion, een sterk bedrijf met jarenlange ervaring in het produceren van outerwear-collecties. Deze joined venture versterkt de fundering van het nieuwe merk, zorgt voor meer bedrijfsmatige zekerheden en staat garant voor een hoogwaardige productiekwaliteit