Rianne is 34 jaar en woonachtig in den helder samen met haar dochter van 14, Jada.  Ze heeft de opleiding kapster afgerond op het ROC in Alkmaar en werkt al vanaf haar 16e als kapster en heeft in verschillende Helderse kapsalons gestaan waaronder de Knippit. Een inspiratie voor vrouwen en vooral alleenstaande moeders, want zij laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om carrière te maken in een niet altijd ideale situatie. Met passie en drive kom je overal.

Rianne liep al jaren met het idee om een eigen kapsalon te beginnen, maar de veiligheid van een vaste baan bij een werkgever hield haar heel lang tegen. Na het faillissement van haar laatst werkgever heeft ze uiteindelijk de knoop doorgehakt en is ze haar eigen salon gestart. En met succes!

Wij troffen haar toevallig op een rustig moment want verder staat ze nagenoeg altijd helemaal volgeboekt en gaat ze zelfs door tot in de avonduurtjes . Ondanks het rustige moment tijdens het interview krijgt ze evengoed bezoekers in de salon. Een moeder van een vriendin die even om de hoek komt kijken en ook haar vader die een bakkie komt doen en vol trots aan de koffietafel zit. Zijn dochter heeft het toch maar even goed voor elkaar.

Bij het heerlijke kopje koffie krijg je ook nog eens een lekker likeurtje met slagroom en voor de liefhebbers is er zelfs een stukje taart beschikbaar. Naast het knippen zorgt ze er dus ook voor dat klanten zich welkom voelen en goed verzorgd worden.

Sinds kort heeft Rianne hulp in de kapperszaak van haar stagiaire Bridget Postma.  Ze zal een jaar bij Rianne ervaring op komen doen naast haar opleiding aan het ROC. Als we haar vragen waarom ze precies bij Rianne stage wilde lopen geeft ze als antwoord; Ik denk dat ik veel van Rianne kan leren en daarnaast is het fijn dat we met z’n tweeën zijn waardoor ik alles goed in me op kan nemen. Ook is Rianne lekker jeugdig en modern, waardoor haar kapsels nooit achter blijven op de laatste trends.
Ze hoopt dat ze na dit jaar weer terug mag komen als stagiaire. Rianne zegt op haar beurt, zolang ze haar best doet en alles goed zich opneemt is ze van harte welkom!

Naast het salonwerk wordt Rianne ook wel eens gevraagd voor shows en door beauty en parfumerie zaken om een dag in de winkel te komen staan om klanten als ‘extra’ service te voorzien van een mooie, hippe coupe. Ze is kort geleden zelfs nog gevraagd door de gemeente om jongeren, die terug de maatschappij in gaan, te begeleiden door ze advies te geven op het gebied van uiterlijk en mode.

Wij raden jullie aan de facebook pagina van HollandsStijl in de gaten te houden want begin volgende week zal er een winactie plaats vinden met betrekking tot Kapsalon Klipz!

Ben je nieuwschierig geworden en wil je zien waar we het over hebben?
Neem dan een kijkje op de facebook of instagram pagina van Kapsalon Klipz! Of bezoek de website voor het maken van een afspraak.