Op het eerste gezicht lijkt Thailand voor de meeste mensen niet zo aantrekkelijk. Een lange vliegreis van 12 uur of meer. Grotendeels van het land leeft in armoede. We spreken de taal niet en de mensen daar spreken weinig of geen Engels.

Wij kunnen jullie verzekeren dat eenmaal in Thailand geweest, je het land voor altijd in je hart zult sluiten en er het liefst elk jaar op vakantie zou willen gaan.

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. De mensen zijn er enorm vriendelijk en hulpvaardig. De reis er naartoe is vrij prijzig, maar het leven in Thailand is weer heel goedkoop. Wij als westerlingen zijn daar koning te rijk. Je kunt hierdoor heel goedkoop gaan reizen, waardoor je zoveel mogelijk van het land kunt zien. Daarnaast is het in Thailand ook heel veilig om te reizen en verblijven.

Er zijn ontzettend veel unieke historische overblijfselen zoals boeddhistische tempels en boeddha beelden. De Thaise keuken is verrassend lekker en voor hele kleine prijsjes kun je langs de weg allerlei heerlijke gerechtjes kopen.

Wil je shoppen? Dan zijn de markten een paradijs. De verkopers zijn er op ingesteld dat de koper komt onderhandelen. Met een beetje mazzel heb jij je souvenir of kledingstuk voor een prijs waar je het in Nederland nooit voor zou kunnen krijgen.

Knuffelen met een baby welpje in een tijgertempel of olifanten verzorgen in een natuurpark. Een jungletocht langs een adembenemende waterval waar je omringd wordt door nieuwsgierige aapjes. Dit zijn dingen die je nooit zal vergeten.

Ben je iemand die houdt van feesten en uitgaan? Dan ben je ook hiervoor aan het juiste adres. Vooral de Full Moon Party’s zijn enorm populair onder de toeristen. Feesten onder de volle maan in neon-outfits en schmink en genieten van de meest spectaculaire vuurshows.

In Thailand is voor ieder wat wils. Een land dat je gezien moet hebben.

Foto: pinterest.com