Als sinds een aantal jaar werken Sjef Koster, eigenaar van Autorijschool Koster en zijn zoon Richard Koster, eigenaar van de gelijknamige counselingpraktijk, samen om cliënten te helpen bij het overwinnen van hun verkeersangst.

Als faalangst instructeur en als psychosociaal hulpverlener kom je regelmatig cliënten tegen die last hebben van verkeersangst. De aanpak om hiervoor ondersteuning te bieden is bij een rijschool anders dan bij de psychosociaal hulpverlenerspraktijk. Door beide disciplines naast elkaar te leggen en te onderzoeken welke inzichten en tools er het meest effectief zijn, hebben wij een “Stop Verkeersangst!” training ontwikkeld, die uitstekende resultaten boekt. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat, aldus Richard.

Ongeveer een miljoen mensen in Nederland hebben last van verkeersangst. Ze rijden met angst of vertonen vermijdend gedrag door de auto te laten staan. De verkeersangst belemmert hen in hun mobiliteit en vrijheid. Het zorgt voor gevoelens van schaamte en veelal ontwikkelt men een laag zelfbeeld.

Als je angstig bent, ben je over het algemeen erg gefocust op wat er allemaal mis kan gaan. Je bent bang voor het verlies van controle of het angstgevoel zelf waardoor je handelingen blokkeren.

Het programma van de Stop Verkeersangst! training is samengesteld door de ervaringen en expertise van ons beide te combineren vertelt Sjef. De training geeft inzicht in de oorzaak van de problematiek en is er op gericht door middel van de inzet van praktische en therapeutische interventies de cliënt van zijn verkeersangst af te helpen.

Er valt voor de cliënt veel te winnen. Het is altijd mooi om te zien als cliënten die al jaren niet meer de weg op durfden weer met zelfvertrouwen te zien wegrijden. Het is natuurlijk helemaal bijzonder om de training samen met mijn zoon te geven, zegt Sjef lachend.

Voorafgaande aan de training gaan we eerst met de cliënt in gesprek. De training heeft een aantal vaste kenmerken, maar wordt verder naar de persoonlijke behoefte en mogelijkheden van de cliënt aangepast. Het maakt niet uit of je wel of niet in het bezit bent van een rijbewijs.

Interesse? Meld je dan nu aan via Richard@rkcounseling.nl of kijk voor meer informatie op de website www.rkcounseling.nl of www.rijschool-koster.nl