LinkedIn krijgt tot op zekere hoogte concurrentie van een nieuwe Nederlandse app Twinqh, een soort Tinder voor ondernemers. In januari gaat men proefdraaien en nog voor het einde van 2018 wil ontwikkelaar XL Websolutions uit Nuenen minstens 600.000 gebruikers hebben.

Twinqh moet een bekend probleem oplossen, namelijk dat veel ondernemers het moeilijk vinden nieuwe contacten te leggen. Terwijl Linkedin voor genoeg passende suggesties voor contacten zorgt. ‘Maar met een collega in Delfzijl of Haarlem maak je niet snel contact, hoe goed hij ook past. Je wilt dat met mensen in de buurt, zodat je elkaar ook meteen in levende lijve kunt ontmoeten.’

Net als LinkedIn kent de app een onderdeel Twingh News, dat filtert op basis van woon- en werkomgeving, branch, functie en interessegebieden.

XL Websolutions heeft ervaring in de ontwikkeling van technologische software. Die later is ingezet voor toepassingen in het verkeer, onder meer voor TomTom en TNO. Apps om files te voorkomen op de A67, A58 en in Assen en Amsterdam leverden veel kennis op, vertelt algemeen directeur Rob Stefens aan het Eindhovens Dagblad.

Het idee voor de nieuwe netwerkapp kwam van Tim Kok van het Groningse marketingbureau Inwize en Stefens vond het naar eigen zeggen perfect bij het XL Cloud platform passen.

Bron: Emerce.nl