Geen reistijd of afleiding van collega's: thuiswerken kent veel voordelen, maar hoe behoud je je concentratie optimaal? Met deze tips!

'Oost West, thuis best' gaat niet altijd op als je huis ook je kantoor is. Laat je ijzeren concentratie niet doorbreken, maar zorg er met de onderstaande tips voor dat je ook thuis zo productief mogelijk bent.
   
Geen pyjamaparty
Hoe comfi en verleidelijk het ook is, achter je laptop kruipen voor een thuiswerkdag is pyjama is niet goed voor je productiviteit. Onderzoek wijst namelijk uit dat het dragen van kleding die linkt aan bepaalde kwaliteiten een flinke boost kan zijn voor je werkethos. Conclusie? Blijf niet in je pyjama of onesie hangen, maar trek iets aan waardoor je je meer een 'go-getter' voelt. 
   
Bewaar huishoudelijke klusjes
Het is verleidelijk om de vaatwasser uit te ruimen en de was te doen als je thuis rondloopt, maar om efficiënt te kunnen werken is het belangrijk om je werktijden af te bakenen. Plan voor later op de dag tijd in voor dit soort klusjes om de druk van de ketel te halen.
   
Kies je ruimte bewust
Sommige mensen vinden het heerlijk om pal voor een raam te werken, want het natuurlijke licht kan je energie geven. Voor anderen leidt het alleen maar af (hé kijk, een vogel! En nog één!). Wees eerlijke tegen jezelf over hoe productief je in bepaalde ruimtes bent.
   
Familie en vrienden
Laat je omgeving weten dat je wel fysiek aanwezig bent in huis, maar niet beschikbaar voor kletspraatjes. Negeer privételefoontjes en appjes als je aan het werk bent, of stuur een kort berichtje terug waarin je duidelijk maakt dat je zult antwoorden als je werkdag erop zit.
   
Eén scherm tegelijk
Uit een enquête onder duizend werknemers bleek dat 43 procent weleens tv of een film kijkt tijdens een thuiswerkdag. Tip: zet in plaats van de tv de radio aan. Dan heb je de illusie van wat gezelschap zonder dat je er naar moet kijken.

Bron: womenshealthmag.nl