Robotisering en automatisering is overal. Denk aan nieuwsorganisaties die algoritmes gebruiken om zakelijke verhalen en sportberichten te schrijven. Accountant en verzekeraar zijn ook beroepen die onder druk staan van de opkomst van machines. En dit is pas het topje van de ijsberg..

Cyber Security-expert
Recente hacks bij grote bedrijven tonen aan hoe bedreven hackers zijn geworden in het stelen van data. Daarmee is de vraag naar Cyber Security-professionals toegenomen

Virtual Reality ontwikkelaar
Ooit was er veel vraag naar webontwikkelaars. Vandaag de dag draait het om iets anders. De opkomende technologie die alles – van je auto tot en met de koelkast – in verbinding brengt met het internet

Data Scientist
De vraag naar mensen met kwaliteiten op het gebied van datawetenschap neemt toe. Veel gevraagd zijn professionals die technische en wetenschappelijke expertise combineren met het vermogen om de belangrijkste informatie te vinden in een enorme berg data.

Gezondheidszorg
Binnen dertig jaar is 25 procent van de Europese bevolking 65 jaar of ouder. Dat is een groei van 18 procent ten opzichte van nu. Het resultaat is dat zorgfuncties, zoals verzorger en ergotherapeut, een stabiele toekomst kennen.

Digital marketing en design
Creatieve beroepen die zich richten op de complexe samenwerking tussen ideeën, woorden en beelden met gedeelde culturele en sociale waarden, hebben een grote kans de opkomst van de machines te overleven.

Logistiek management
We leven nog niet in een wereld waar drones pakketjes voor de deur afleveren. Maar de zoektocht naar gemak en support is wel een mogelijke drijfveer voor de adoptie hiervan. Dit betekent niet dat de logistieke sector klaar is voor totale automatisering.

Leraren
Educatie is een ander gebied waar we een sterke vraag blijven zien – vooral in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Ondertussen zorgt een explosie van online learning-tools voor nieuwe mogelijkheden.

Koks
Sommige dingen veranderen nooit. Zo moeten mensen altijd eten – en ze vinden het altijd leuk om uit eten te gaan. De kans dat koks door machines worden overgenomen is slechts 10. Dit doordat de koks een creatief beroep combineren met veel handwerk.

Bron: www.mt.nl www.villamedia.nl