Noord-Hollandse Kunstenaars Ard Doko & Linda Moerland werken sinds begin 2017 naast elkaar in Atelier D'alin. Doko & Moerland leerden elkaar kennen in het najaar van 2016 toen Doko, na een kort verblijf in het ziekenhuis, wilde werken aan zijn herstel in de omgeving waar hij opgroeide. Moerland bood haar atelier aan en zo ontstond er een hechte vriendschap tussen de twee kunstenaars. Galerie Komst kondigt met trots de nieuwe expositie; ’Stilte voor de storm’ aan.

De expositie wordt officieel geopend op Zaterdag 10 Maart om 16:00 en zal lopen tot 7 April.

Over de kunstenaars

Ard Doko (Den Helder, 1991) groeide op in Callantsoog waar hij op 16 jarige leeftijd begon met graffiti en street-art. Na 2 jaar illegaal op straat te spuiten werd het werk van de jonge kunstenaar ontdekt door het Amsterdamse gallery circuit. Daar maakte Doko, als jongst opgenomen kunstenaar in de Spiegelstraat, zijn debuut tussen onder meer werken van Andy Warhol, Karel Appel en Herman Brood. Sinds 2011 wordt Doko in meerdere Europese landen en Amerika geexposeerd, staat hij op diverse art-fairs en heeft hij een samenwerking gehad met Nick en Simon in Museum de Fundatie. Zijn werk is veelal melancholisch getint en geschildert met een combinatie van  rauwe street-art,trash polka en abstracte elementen. In 2018 werd hij als hoofdredacteur benoemd bij het kunst-platform Amsterdam Street Art, waar hij ondermeer schrijft over de nationale en internationale street-art scene.

Voor Linda Moerland (Anna Paulowna, 1968) was kunst al een noodzaak op jonge leeftijd.  Na de Havo vertrok ze daardoor al snel naar de Rietveld Academie waar ze met haar orientatie jaar de fundering legde voor haar vervolgstudie als docent beeldende vorming aan de Hoge school van Amsterdam. In 2008 startte zij haar atelier D'Alin op in Schagen waar ze onder meer teken en schilder les geeft en autonoom werk maakt en verkoopt. Hierdoor is haar werk opgevallen bij privé collecteurs in zowel Nederland als Noorwegen en is zij artist in resident in Spanje. Creëren staat centraal voor de kunstenares waardoor zij, naast schilderen, diverse uitstapjes maakt naar andere disciplines. Het werk van Moerland symboliseert kracht en positieve energie, iets waar zij zich sinds 2008 hard voor maakt in de maatschappij door middel van het werken met trauma slachtoffers.

Stilte voor de storm

Stilte voor de storm is een voorstelling van twee onbekenden die, na een jaar nauwe samenwerking, elkaar kennis hebben laten maken met een ander perspectief op het leven. Waar een van de twee begon met het loslaten, leerde de ander te controleren. Dit allen komt samen in een ruimte omgetoverd tot meeslepend dagboek waar beide kunstenaars verschillende fases van hun leven beschrijven en verbeelden. Rouw, romantiek en rumoer zijn de kernwoorden van een bewogen 2017 wat door middel van schilderijen, poezie en fotografie wordt tentoongesteld.

De expositie ’Stilte voor de storm’ opent op zaterdag 10 maart om 16.00 uur in galerie & werkatelier Komst aan het Jutterspleintje 2a in Den Helder. De galerie is woensdag t/m zaterdag geopend van 12.00 tot 17.30 uur. De expositie is te bekijken t/m 7 april.