Heb je ooit wel eens geprobeerd yoghurt te roeren, terwijl je met de andere hand honing uit de kast pakt om toe te voegen, je voet mee stampend in het tempo van de muziek en je andere voet een pedaalemmer bedienend terwijl je meezingt?

Als jou dat lukt dan heb jij vast talent om te drummen.

Wist je dat daarmee je hersenen traint? De linker-en rechter hersenhelft wordt dan gestimuleerd om met elkaar verbindingen te maken. Ik zeg altijd maar dat je je hersenen de tijd mag geven voor die samenwerking. Het is niet redelijk om van jezelf te verwachten dat je een oefening meteen in een keer kunt spelen. Soms lukt dat wel en soms duurt het langer voordat het kwartje valt. Drummen is niet zomaar “een potje rammen op potten en pannen”. Het is best wel lastig om met je armen en benen onafhankelijk van elkaar bewegingen te maken. Probeer dit eens: maak met je rechterarm een cirkel naar buiten met de wijzers van de klok mee en tegelijk met je linkerarm dezelfde cirkel maar dan tegen de wijzers van de klok in. Dat ziet er toch grappig uit! Een gevorderde drummer/drumster kan 4 ledematen onafhankelijk van elkaar bewegen, tegelijk tellen en van blad muziek lezen. De taak van de drummer is het tempo aangeven en aanhouden. Er zijn drummers die er zelfs bij zingen: Phil Collins, Sheila E en Justin Bieber vast ook want hij drumt en gruwelijk goed man!

Drummen is muziek maken, lichaam en geest trainen en het is een heerlijke uitlaatklep.

Als je wilt leren drummen dan kun je terecht bij DrumcoachJack. Nieuwsgierig gemaakt?

Wil je 2 basis lessen volgen voor de prijs van 1? Meld je dan aan en misschien besluit je daarna om drummen voor een langere periode te proberen. Een 10-strippenkaart is dan een van de opties. De voordelen leg ik je graag uit.

Bij DrumcoachJack kun je bijvoorbeeld het hele jaar door instappen waarbij mijn 10-strippenkaart populair is. Als deze vol is dan kun je gewoon een nieuwe kopen, of niet.

Van zo’n verhaal krijg je trek! Nu even iets eten: pan-ne-koek-ken, pan-ne-koek-ken ;-)

06 34341336
www.drumcoachjack.com
www.facebook.com/DrumcoachJack