De premature overzichtsexpositie van Mees Joachim van Amesfoort bij galerie & werkatelier Komst

De 23-jarige Mees Joachim van Amesfoort, werkzaam als Grafisch Designer en tevens student aan de Gerrit Rietveld Academie ter Amsterdam, maakt het zichzelf moeilijk. Vanuit een vorm van exhibitionisme zoekt hij constant naar de ruwheden in onze samenleving en vraagt zich daarbij af tot hoever hij zichzelf daarin herkent. 

De prikkelende verwarring (Bert & Jo Aggenbach, 2014) is nog altijd aanwezig, maar werkt het overprikkelend? Wordt verwarring een vorm van twijfel?

Tijdens zijn tweede solo-expositie in het land der Jutters zal de in Den Helder geboren Van Amesfoort een breed scala aan werken tentoonstellen. De kunstenaar zal daarmee een overzicht geven van het oeuvre sinds de vorige vertoning, met onderwerpen zoals het verheerlijken van een seriemoordenaar vanuit Nietzsche’s ’Genealogy of Morality’, een parallel heden waarin de heteroseksuele witte man ten einde komt en, vrijwel vanzelfsprekend, het vagevuur.

De expositie ’Bewaar het vagevuur maar voor later’ opent op zaterdag 14 april om 16.00 uur in galerie & werkatelier Komst aan het Jutterspleintje 2a in Den Helder. De galerie is woensdag t/m zaterdag geopend van 12.00 tot 17.30 uur. De expositie is te bekijken t/m 12 mei.

 

Voor meer informatie volg deze link https://www.facebook.com/komst.eu/ naar de facebookpagina van Komst!