Het festivalseizoen is in volle gang en veel mensen blijven hun polsbandjes dragen – soms zelfs die van vorig jaar. Maar ook al wil je dat gevoel van die toffe dag nog even vasthouden en is je polsbandje oh-zo-mooi: knip hem af! Twee diskjockeys van een Australisch radiostation vroegen zich af hoeveel bacteriën er op het draagbare toegangsbewijs leven. En wat blijkt? Je festivalbandje is te smerig voor woorden!
     
De twee radiomakers namen, in samenwerking met de Universiteit van Sydney, een aantal festivalbandjes onder de loep van een proefpersoon die de bandjes weken, en soms zelfs jarenlang had gedragen. Een festival vier je soms wel met 10.000 man, wat het dus ook een feestlocatie maakt voor veel bacteriën.

BROEINEST
Naast het feit dat je polsbandje een paradijs is voor eencellige micro-organismen, loop je ook het risico dat er gevaarlijkere soorten gaat nestelen, zoals bijvoorbeeld de E.coli bacterie. Van deze bacterie kan je misselijk worden en diarree krijgen. Dat zijn alles behalve sweet memories aan je festival. 

Benieuwd naar het onderzoek van de Australische radiomakers? Check de video!

Bron: womenshealthmag.nl