Veertien jaar geleden klonk voor het eerst prachtige klassieke muziek op in de open lucht naast het Gulden Vlies aan de Lindegrachtzijde. Dat eerste concert sloeg meteen aan en sindsdien noteren vele Alkmaarders drie dinsdagavonden in de zomer in hun agenda. Dit jaar gaat het dan om 12 en 26 juli en om 9 augustus.

Wat staat u te wachten? In de eerste plaats hopen wij allemaal op heerlijk zoel zomerweer. Maar ook al stormt en regent het, de kwaliteit van de musici die wij hebben aangetrokken is zodanig, dat u in vuur en vlam zult staan van enthousiasme na de concerten. Bovendien hebt u bij regen wél een dak boven uw hoofd, want bij slecht weer wijken we uit naar de Grote Kerk.

De eerste avond wordt bijna traditiegetrouw geopend met pianomuziek. Valentina Tóth, geboren in Leeuwarden maar met een Hongaarse achtergrond, en begiftigd met zowel een piano- als een acteertalent, bespeelt de grote Steinwayvleugel. Wellicht kent u haar al, zij was de huispianiste in het televisieprogramma de Tiende van Tijl, waarin klassieke muziek behandeld werd.

Een andere traditie  is dat wij elk jaar een musicus uit de regio trachten te contracteren. Jos Ruiters, klarinettist en Alkmaarder, speelt op de eerste avond samen met vier strijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Kijk voor het complete programma op www.lindegrachtconcert.nl