Aankomende zaterdag opent de expositie 'Van boksers naar paarden' van Henk Renema in galerie & werkatelier Komst.

Renema exposeerde in 2015 al eens met een kleurrijke verzameling geschilderde boksers bij Werkatelier Richter. Stichting Komst heeft onlangs de activiteiten van Richter overgenomen, en het hernoemde atelier opende in september haar deuren met de explosieve expositie van graffiti-artiest Ard Doko. De enthousiaste Henk Renema is de tweede exposant. Samen met de jongedames van Komst komt hij tot leuke ideeën en wordt er gezorgd voor een mooie, maar vooral gezellige opening.

De afgelopen twee jaar heeft Renema zich ondergedompeld in het onderwerp van zijn nieuwste expositie: paarden. Soms zelfs letterlijk, want voor zijn poster liet de kunstenaar zich fotograferen terwijl hij omringd en bekleed was met tientallen prints van zijn schilderijen. Deze werken zullen ook allemaal tijdens de expositie te zien en te koop zijn.

Renema is geïntrigeerd door paarden, en omschrijft de dieren als prachtig en krachtig. Zijn werk is divers en kleurrijk. Renema maakt gebruik van verschillende technieken en materialen, zoals verf, ecoline en kleurpotlood, maar hij weet de bezoekers ook te verrassen met het gebruik van ijzeren miniatuurpaardjes in zijn doeken.

Zaterdag 11 november om 16.00 uur opent de expositie 'Van boksers naar paarden' in galerie Komst. De expositie is te bezichtigen tot en met 25 november. Ook zullen er nog enkele werken van Ard Doko te zien zijn; een bijzondere combinatie naast de paarden van Renema. Galerie & werkatelier Komst is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.30 uur.