Zondag 20  november verwelkomt de Keesschuur voor de tweede maal  Neerlands beroemdste pianist Daniël Wayenberg.

Op deze zondagmiddag speelt hij samen met de jeugdige en zéér talentvolle pianist Martin Oei.  Zij spelen op de 2 gelijkgestemde vleugels van de keesschuur.

Programma
Liszt - Etudes d'exécution transcendante, S. 139, LW A172   
Chopin - Tweede pianoconcert in f, op. 21
pauze
Chopin - Eerste pianoconcert in e, op. 11
Liszt - Tweede pianoconcert in A

Chopin op vleugels
De klaviermeester Daniel Wayenberg (87) en de talentvolle pianist Martin Oei (20) vieren dit seizoen hun lustrum als duo met een bijzonder project: ‘Chopin op vleugels’. Afwisselend zijn ze als solist te horen in de pianoconcerten van Chopin op twee Bösendorfer vleugels van BOL piano’s. Voor de pauze speelt Wayenberg het Eerste pianoconcert van Chopin en Liszt's 'Chasse Neige', uit Études d’exécution transcendente. Dit jaar verscheen Wayenbergs sublieme cd met alle twaalf de etudes uit deze reeks van de legendarische pianovirtuoos Franz Liszt.

Martin Oei en Daniël Wayenberg
Na de pauze soleert Martin Oei in het Tweede pianoconcert van Chopin en neemt Wayenberg de orkestpartij voor zijn rekening. Daarop volgt de spectaculaire afsluiting: het Tweede pianoconcert van Liszt. In dit pianoconcert vloeien de zes verschillende delen op geraffineerde wijze in elkaar over. Het samenspel van de ervaren meesterpianist en het aanstormend talent is prachtig om mee te maken.

De nieuwe CD (Chopin a deux, met beide pianoconcerten van Liszt)  van Daniel Wayenberg en Martin Oei verschijnt op 11 november. Het optreden in Het Concertgebouw op 19 november is bijna uitverkocht, geïnteresseerden kunnen verder terecht in Anna Paulowna waar het duo op 20 november optreedt. Op 13 november komt hun CD aan bod in het programma Spiegelzaal, dat live wordt uitgezonden vanuit het Concertgebouw.

Kaarten  á 15,- euro voor dit bijzondere concert kunt u reserveren via  tel. 0223 621610 of email doolaard@hetnet.nl

Het atelier is geopend vanaf 13.00 uur en het concert zal om 14.00 uur beginnen.

Galerie Doolaard is te vinden aan de Middenweg 9b in Anna Paulowna.

Bron: www.theaterdakota.nl 
Photocredits: Conny Tiebout