Het bloemencorso Zundert zet al sinds 1936 het plaatsje op zijn kop. Zo’n twintig buurtschappen bouwen de mooiste praalwagens om het bloemencorso van Zundert op hun op hun naam te schrijven. Voor de bloemencorso worden uitsluitend dahlia’s gebruikt. Na een jaar werken en voorbereidingen vindt op de eerste zondag van september de ontknoping plaats. De kleurrijke creaties van het Bloemencorso Zundert trekken ieder jaar duizenden bezoekers aan.

De corsowagens en praalwagens van Zundert worden door de twintig buurtschappen ontworpen en gebouwd. Alles gebeurt op basis van vrijwilligerswerk, zelfs het kweken van de dahlia’s. Om de wagens te prepareren voor de grote parade helpen honderden mensen mee. Het bouwen van de corsowagens wordt in Zundert doorgegeven van generatie op generatie.

Tijdens het Bloemencorso Zundert pakt de gemeente groots uit. Op zondag en maandag vinden er allerlei muziek- en theateroptredens plaats waar u van kunt genieten. Ook lokale horecagelegenheden grijpen het evenement aan met speciale aanbiedingen en activiteiten. Zundert ligt aan de grens met België en het bloemencorso is daarom een prachtig uitstapje voor zowel Nederlanders als Belgen.

Voor meer informatie neem even een kijkje op de website van Bloemencorso Zundert.

 

 

Bron: www.holland.com/ www.corsozundert.nl