Ze zijn de schrik op elk festival; de toiletten. Helaas gaat de strategie ‘neus dicht en gaan’ niet op als de situatie in het wc-blok echt onhoudbaar is, maar met deze tips maak je er het beste van.

1. Vroege vogel
Voor festivalgangers die echt niet tegen vieze wc’s kunnen, is het voornaamste advies: sta vroeg op. Op vrijwel elk festival worden de toiletten ’s ochtends vroeg schoongemaakt. Rol rond 7.30 uur je tent uit om zeker te zijn van een schone troon.

2. Op rolletjes
Neem je eigen toiletpapier mee en berg het op in een waterdicht zakje. Zo’n rol is goud waard op de laatste festivaldag.

3. Billen op de bril
Het lijkt misschien hygiënischer om boven te wc te zweven, maar als je je handen gebruikt om de balans te bewaren, weet dan wel: bacteriën verspreiden zich sneller dan Dafne Schippers in de finale van de 100 meter. Dus hang handsfree óf ga gewoon zitten.
   
4. Mee, die spray!
Geloof ons als we beweren dat een flacon antibacteriële spray of lotion geen overbodige luxe is tijdens een weekendje festivallen. Het ene moment sta je voor een grote boodschap in de stinksectie, het volgende moment gebruik je je vingers om een hamburger of frietjes soldaat te maken. Neem daarom een antibacterieel product mee om je handen zo schoon mogelijk te houden.

5. Cool down
De temperatuur in het kleinste hokje kan hoog oplopen, dus wees hierop bedacht als je met hoge nood die Dixie binnenstapt. Is de warmte (en stank) je iets te hard naar het hoofd gestegen, koel dan af door na het wassen van je handen ook je polsen en enkels onder de kraan te houden. Je bloedsomloop zorgt zo op natuurlijke wijze voor een cooling down.

Bron: womenshealthmag.nl