Lekker speule! Free and easy.
Iedereen is welkom
om je instrument te stemmen, je stem te laten horen
of je keel te smeren.

Line up huisband: 
Michel ten Hoope op bas
Louis Braam op toetsen
Leon van Etten op drums
Steef van Leeuwen op gitaar

Feel free to join the evening, de entree is gratis!

 

Zaterdag 20 januari: Nico Dijkshoorn en The Hank Five

 

Nico Dijkshoorn doet opnieuw de Taverne aan voor een avond vol proza, poëzie en vooral lekkere live muziek, die vol overgave en overtuiging wordt gespeeld door zijn band The Hank Five.

Nico komt op eigen verzoek weer in de Taverne optreden. Om hem te citeren: "Kolere wat een toffe kroeg. Heerlijk gespeeld. Een van de fijnste optredens ooit, tot volgend jaar. Dank allen." 
Het heeft iets langer geduurd, maar dan heb je ook wat.

In een avondvullend programma eren Nico en zijn band The Hank Five hun muzikale helden waaronder Neil Young en Bob Dylan. Niets staat vast, maar houd rekening met razende gedichten, vette live muziek en voorlezen in het licht van een klein lampje. 

De entree is 5 euro, bijna uitverkocht, nog enkele kaarten zijn te koop aan de bar van de Taverne.....Het belooft een mooie avond te worden!

Entree 5 euro, aanvang 21.30 uur.

 

Zondag 21 januari: The Blues Federation (life after Mariella Tirotto)

 

Bijzonder en uniek concert van The Blues Federation
Check: https://www.youtube.com/watch?v=GwxHvVik-K4&feature=youtu.be

Het concert van The Blues Federation op 21 januari 2018 in de Taverne heeft een bijzondere emotionele lading. Het was namelijk de Taverne waar Mariëlla Tirotto haar laatste concert gaf op 27 november 2016. Een maand later overleed zij aan longkanker.

Haar grote wens was het om de band, haar dreamteam, voort te zetten met een dijk van een zangeres die zij zelf had benaderd: de Rotterdamse Daniëlla Eerhart.
Er zijn een groot aantal nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd, waaronder "Blues Federation plays Chopin" en een bewerking van Whipping Post à la Frank Zappa.

Ook komt er een unieke samenwerking met een aantal lokale muzikanten (2 cellisten en een 4-stemmig koortje) in een door Heins Greten geschreven en gearrangeerd nummer "song for Mariëlla".

Een eenmalig concert waar je bij moet zijn, het wordt op deze wijze alleen opgevoerd in de Taverne.

THE BLUES FEDERATION maakt avontuurlijke en bijzondere blues. De band speelt met heel veel toewijding, passie en diepgang en weet met zijn muziek én performance het publiek keer op keer zichtbaar te raken.

Bandleden
Daniëlla Eerhart
De Rotterdamse zangeres Daniëlla heeft een fantastische strot en zingt vanuit haar tenen. Ze is echt, integer, een podiumveteraan die het publiek tot in het diepste van zijn ziel weet te raken. Haar geheel eigen vertolking van een ballad als ‘Stormy Monday’ gaat door merg en been. En doet zelfs
haar eigen bandleden steil achterover slaan van verbazing. Daarnaast kan ze het publiek ook entertainen met haar charmante performance.

Loek van der Knaap
Gitarist Loek van der Knaap is een sterke persoonlijkheid op de bühne en weet het publiek steeds te verbazen met zijn indrukwekkende solo’s en energieke, expressieve uitstraling bij live-optredens. In een aantal songs verzorgt hij ook de backing-vocals. Binnen THE BLUES FEDERATION heeft Loek tevens de muzikale regie. Naast de federation speelt hij met de
legendarische bluesrockband Livin’Blues Experience in binnen- en buitenland.

Heins Greten
Toetsenist Heins Greten speelt zowel Hammond als stage piano. Zijn favoriete instrument is echter een oude 88 toetsen Fender Rhodes die hij alleen meeneemt naar de grotere podia. Zijn handelsmerk zijn bloedmooie melancholieke akkoorden waarbij hij de gehele band uit zijn comfortzone brengt, afgewisseld met creatieve solo’s.

Arno Hagemans
Bassist Arno Hagemans heeft als motto: ‘Zonder groove, geen muziek’. Hij is allround bassist die het liefst funk, blues, soul, latinjazz en wereldmuziek speelt. Doet dat vol overtuiging in dienst van de band, maar zijn spel blijft allesbehalve op de achtergrond.

John Kakiay
Drummer John Kakiay vormt de andere schakel van de ritmetandem. Zijn stevige, soms subtiele, maar vooral ook speelse en ontspannen spel, zorgt voor een solide basis. Een rots in de branding die swingt en groovet, ongeacht hij solo speelt of samen met de band.

 

Entree gratis, aanvang 17:00