Dat Netflix veel interessante films en series beschikbaar heeft, wisten we natuurlijk al lang. Maar wist je dat er ook diverse mooie, intrigerende en inspirerende documentaires te vinden zijn? De onderwerpen zijn heel divers en er is voor ieder wat wils. Hieronder een aantal van onze favoriet documentaires. Dus trek je lekkere vest aan, pak een dekentje, thee-tje en hup de bank op!

Living on one dollar (2013)
Vier Amerikaanse vrienden besluiten om twee maanden lang te leven van slechts 1 dollar per dag in Guatemala. Ze overleven daar met honger, financiële stress en parasieten. Het is een realiteit die veel jonge Amerikanen niet kennen en deze documentaire laat goed zien hoe het is om in armoede te leven.

 

What the Health (2017)
In deze documentaire wordt het verband gelegd tussen voeding, ziektes en de miljarden euro’s die op het spel staan in zowel de farmaceutische sector als de zorg en levensmiddelen branche. De spanningen tussen de industrie, de overheid, de farmacie en gezondheidsorganisaties worden hier weergegeven.


 

What happened, Miss Simone (2015)
De Amerikaanse zangeres Nina Simone was een legende als zangeres, pianiste en burgerrechten activist. Ze werd ook wel de high priestess of soul genoemd. De documentaire toont video’s van Simone haar leven, talenten, problemen en gevecht tegen racisme, geweld en psychische klachten.

 

Minimalism (2016)
Minder is meer is het credo van deze documentaire. Er worden diverse interviews gehouden met verschillende mensen. Deze mensen zijn artiesten, journalisten, wetenschappers en zelfs bankiers. Wat zij gemeen hebben is dat ze tegen het materialisme zijn en geloven dat minimalisme gelukkiger maakt.