Wij lazen de recensie van Lenneke Manschot – een 25-jarige Utrechtse en een tekstkunstenares. Zij schrijft over het reeds uitgekomen boek Judas geschreven door Astrid Holleeder. Het boek is inmiddels meer dan 200.000 keer over de toonbank gegaan.

Na het lezen van de recensie heb wij gelijk naar Boekhandel Feijn gebeld om een paar exemplaren voor ons apart te leggen.

Lees hier haar recensie:

"Holy smokes, wat een boek. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het boek heeft me echt in alle opzichten verbaasd. Het is bijzonder goed geschreven; het leest heel lekker weg. Daarnaast heeft het verhaal an sich me heel erg aangegrepen. Judas houdt me in zijn greep vanaf de allereerste bladzijde. Het is niet te bevatten dat dit een waargebeurd verhaal is, dat iemand dit op deze treffende manier heeft kunnen schrijven in zulke omstandigheden. Judas had echt een thriller kunnen zijn. Je bent constant in spanning, je wil alleen maar weten wat er nu weer gaat gebeuren. Het knappe vind ik dat dit boek eigenlijk een en al treurnis is, maar dat dat zeker niet het gevoel is dat overheerst als je het leest. Ik heb ook zeker gelachen en bovenal op het puntje van mijn stoel gezeten.

Judas zit goed in elkaar. De flashbacks brengen je niet in verwarring, maar geven je juist heel veel helderheid. Zoals dit hele boek, trouwens. Ik had geen idee hoe hun levens waren, hoe het is om te leven met een topcrimineel. Hoe het is als je broer middenin de nacht aan je deur staat en dat hij altijd bepaalt wat je doet en waar je bent. Hoe het moet zijn om je broer levenslang te geven én zelf ook levenslang te krijgen.

Wat mij betreft is Judas van Astrid Holleeder een boek dat je gelezen moet hebben. Een diepe buiging voor Astrid."

Bron: freelennse.nl