Het is weer zover! Dit weekend zal Den helder weer volop in het teken staan van Jazz.
Door hele binnenstad zullen verschillende live acts verschijnen en kun je, onder het genot van een drankje, genieten van de lekkerste optredens. Hieronder hebben wij een paar van de (gratis) acts voor jullie opgesomd.

Vanavond zal in Café Dupont de 4-mans formatie ‘De Ruben Hoeke band’ op het podium verschijnen. In 2008 is Ruben zelf verkozen tot Nederlands beste gitarist. Heerlijke rythm & blues, boogie en soul is wat je vanavond kunt verwachten.

Op de zaterdag kun je vanaf 21.00 uur terecht in Winkracht 13 aan de Weststraat 107-109. Hier zal de Mokumse band ‘The Jig’ voor de derde keer het podium betreden. Deze groovy band is erg populair onder de helderse bewoners en zullen uiteraard weer de heerlijkste nummertjes á la James Brown, George Clinton en Bootsy Collins ten gehore brengen. Een gegarandeerd ‘funky’ avondje uit.

Ben je op de zondag nog niet klaar met dansen? Dan kun je vanaf 13.00 uur ook nog een bezoekje brengen aan ‘Sikinia & Friends’ bij de Helderse Vallei. Een openluchtconcert georganiseerd door Sikini Pinchetti, die zelf geweldig kan zingen en ook nog eens een aantal van haar muzikale vrienden heeft uitgenodigd.

Enough reasons to ‘Jazz’ your way through the weekend!