Groot Alkmaars Dictee op zaterdag 2 juli met Mannen van Taal en Lucky Fonz III. Inschrijving is gestart.

Ook deze zomer wordt in Alkmaar een Groot Alkmaars Dictee georganiseerd. Aan het dictee, dat plaatsvindt op het Canadaplein, kunnen maximaal 90 taalliefhebbers deelnemen. Het dictee wordt gepresenteerd door Mannen van Taal: De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lucky Fonz III. Deelname is gratis en de inschrijving is gestart.

Zomer op het Plein
Het Groot Alkmaars Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door de Alkmaarsche Courant, Bibliotheek Kennemerwaard en Boekhandel Feijn en is onderdeel van de 16e editie van Zomer op het Plein. Het dictee wordt dit jaar samengesteld en gepresenteerd door Mannen van Taal. Na afloop is er een concert van de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III.

Aanmelden
De inschrijving is gestart! Deelnemers kunnen zich vanaf nu aanmelden via de website van de Bibliotheek Kennemerwaard: www.bibliotheekkennemerwaard.nl, of via de balie van de bibliotheek. Na inschrijving ontvangt men een e-ticket waarmee men gratis kan deelnemen.

Prijzen
De eerste prijs bestaat uit een theaterbon van € 50 en een verhuisdoos vol nieuwe boeken en CD’s. De tweede prijs is een groot abonnement voor Bibliotheek Kennemerwaard en de derde prijs zijn toegangskaarten voor de voorstelling ‘Ergens Anders’ van Micha Wertheim in TAQA Theater De Vest.

De beste leerlingen en prominenten
Nieuw dit jaar is dat de 5 grote VO – scholen in Alkmaar zijn benaderd om hun 2 beste leerlingen af te vaardigen voor het Groot Alkmaars Dictee. Daarnaast strijden - net als voorgaande jaren - prominenten in een speciale prominentenklas om de eerste prijs.

Correctoren gezocht Help corrigeren! Alle gemaakte dictees van de deelnemers die zich hebben opgegeven worden nagekeken en hiervoor is de organisatie op zoek naar enthousiastelingen met liefde voor de Nederlandse taal. U dient op zaterdagavond 2 juli van 20.00 – 22.30 uur beschikbaar te zijn. Aanmelden kan via het mailadres: dictee@lezenisfeijn.nl

Meer informatie Het Groot Alkmaars Dictee vindt plaats op zaterdag 2 juli van 19.00 – 22.30 uur. Het dictee is onderdeel van Zomer op het Plein, een zomer- en concertserie op het Canadaplein. Het volledige programma van Zomer op het Plein is na 24 mei te lezen op www.zomerophetplein.nl