Al bijna 20 jaar bouwt Rik Bach onder de naam Bach luidsprekers in Haarlem zijn opvallende luidspeakers.

In zijn Haarlemse werkplaats bouwt Rik Bach twee luidspreker lijnen voor de consument. Maar ook de professionele gebruiker kan bij hem terecht. De vormgeving is opvallend. En de afwerking is gedaan met Alcantara. Daardoor zijn de luidsprekers in vele kleuren leverbaar en voor elk interieur aan te passen.

Naast een opvallende verschijning heeft de vorm ook zeker een functie. Door de geronde vorm ontstaan er in de kast veel minder staande golven. Verder zijn de luidsprekers voorzien van een, door Rik zelf ontwikkelde, SWE (Standing Wave Eliminator)-tube. Dit is een met wol gevulde buis die verticaal geplaatst is. De buis zorgt ervoor dat achterwaartse reflecties worden afgebogen.

De luidsprekers van Bach luidsprekers zijn te verdelen in twee lijnen. Een basislijn en de High-end lijn. Beide lijnen bestaan in basis uit dezelfde luidsprekers. Maar in de High-end lijn worden betere luidsprekers units en filteronderdelen gebruikt. De kast is binnen in bekleed met bitumen en de demping wordt gedaan met schapenwol.

Resultaat is een ongekende muziek weergave waar de grotere merken nog van kunnen leren. 

Voor advies en verkoop www.spanjaardmuziek.nl