Een prachtig uitzicht op de duinen, de naaldbossen en natuurlijk de zee; je waant je even in een andere wereld. Hier wordt het verhaal gespeeld. Een verhaal over anders zijn. Bij een groep willen horen. Over je ontheemd voelen, en heimwee.

Dit is de plek waar in de twintigste eeuw vele generaties kinderen uit armere milieus op doktersadvies moesten aansterken, de zogenaamde Bleekneusjes. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de laatste Bleekneusjes uit het Bio Vacantieoord in Bergen aan Zee vertrokken. Het einde van een tijdperk. Een geschiedenis van verheffing van de lagere klassen, ‘rust, reinheid en regelmaat’ en diepe gevoelens van heimwee in een toen sterk verzuilde samenleving. Die waterscheiding tussen bijvoorbeeld Katholieken, Gereformeerden en Socialisten is nu bijna betekenisloos geworden.
Nu onderscheiden we nieuwe groepen die ‘anders’ zijn.

Onder regie van Hans Man in ‘t Veld met een schrijversteam bestaande uit Adriaan van Dis, Marlies Bosmans en Jasmijn Snoijink gaat een team van jonge acteurs aan de slag vanuit een maaktraditie die door het Werkteater in gang is gezet. Een werkwijze die veel ruimte laat voor de persoonlijke inbreng en ontwikkeling van de uitvoerders op verschillende vlakken.

Voor zaterdan en zondag 3 en 4 juni zijn nog kaarten beschikbaar! Ga naar de website voor meer informatie.

Bron/Foto: karavaan.nl